top of page
Search
  • Writer's picturekristjan67

Rehvid Pluss ja koroonakriis

2020 läheb ajalikku kui kui ülemaailmne tervisekriisi aasta. Kindlasti mõjutas koroonakriis kõiki Eesti inimesi ja ettevõtteid. Uus olukord nõudis uusi lähenemisi ning julgeid otsuseid. Aasta alguses ei osanud keegi ennustada mis juhtuma hakkab ja peale Eesti taasiseseisvumist ei ole olnud aega kus valituse otsused oleksid nii tugevalt mõjutanud igapäevast ettevõtluskeskkonda. Ettevõtetel tuli hakata kulutama ressursse erinevate kriisistsenaariumite kujundamisele ja kiirelt spetsiaalsete isikukaitse ja hügieenikaitse toodete soetamisele. Võtsime oma meeskonnaga vastu otsuse, et töötame edasi võimalikult palju tavapärastel tingimustel ja kui tuleb valitsuse poolt ettekirjutus siis tegutseme vastavalt, liigselt ümberkorraldust tegema ei hakanud kuna valitses teadmatus kogu ühiskonnas. Tagasi vaadates möödunud aastale võib kindlalt väita, et tegemist oli ainuõige lähenemisega.


Kevadise rehvivahetushooaja alguses ei kujunenud meie probleemideks tööpuudus ega ka müügimahu langus, vaid inimeste hirm. Kliendid ei julgenud tulla meie autokeskustesse. Meie tugevus ja nurgakivi on pidev toodete ja teenuste arendus ning innovatsioon. Rehvid Pluss OÜ oli esimene ja ainukene ettevõtte, kes suutis olukorraga kiiresti toime tulla. Me hakkasime esimesena Eestis oma klientidele pakkuma 100% kontaktivaba ja ohutut rehvivahetust. Kui paljud ettevõtted hakkasid alles mõtlema erinevate e-lahenduste peale siis meil oli juba kõik valmis ja töötas. Suutsime selles enneolematus olukorras kiiresti reageerida ja oma teenuse mahtu kasvatada.


Kui paljud ettevõtted koondasid valimatult töötajaid siis Rehvid Pluss OÜ värbas juurde inimesi ning lisaks lõime mitu juhtivat ametipositsiooni ettevõttes. Nende sammudega muutsime organisatsiooni struktuurset ülesehitust ja ettevõtte toimimise jätkusuutlikumaks. Nüüd igapäevane protsesside juhtimine ei sõltu vaid omanikest.


Kindlasti ei unustanud me 2020. aastaks seatud eesmärke ning liikusime nende suunas edasi. Turuolukord oleks võimaldanud tugevalt parandada kasumlikkust siis järgisime oma kindlat sihti laienda hoogsalt edasi ning avasime septembris Mustamäe Autokeskuse.

Uues Autokeskuses on klientidele kasutada ligi 250-ruutmeetrine ooteala, kus on piisavalt ruumi, et ka viiruste perioodil teineteisest ohutus kauguses viibida. Nagu tavaks saanud pakume Mustamäel rehvivahetust, autode hooldust ja remonti. Olgu selleks siis automaatkäigukasti õlivahetus, sildade reguleerimine, tavaline õlivahetus, konditsioneeri täitmine ja diagnostika.



Teadsime, et kriis võib olla meie võimalus mida olime oodanud kaua. Jätkasime investeeringuid oma kõikides valdkondades ning töötasime rohkem, et olla võitjad selle segase olukorra lõppedes. Potentsiaalseks ohuks hindasime, et võime kaotada kliendibaasi ning personali sai sellest teavitatud, vaja leida juurde uusi kliente ning selle nimel tugevalt tööd teha. Reaalsuses olemasolevate klientide kadumine oli olematu ja tugeva töö tulemusena täiendasime uute klientide näol oma kliendibaasi ja aasta lõppes 19%-lise müügimahu kasvuga.

Saavutasime parima, mida oli segasel aastal võimalik saavutada. Kui Statistikameti andmetel kõige enam langes just mootorsõidukite, nende osade ja lisaseadmete müük, mis kahanes kogu 2020. aasta vältel ning aastakokkuvõttes langes märkimisväärsed 20,2%, kindlasti on Rehvid Pluss OÜ 19% kasv kadestamisväärne tulemus. Lõpetuseks on tugev meeskond ja kõigi töötajate panus see, mis viis Rehvid Pluss OÜ senise ajaloo parima tulemusteni.

46 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page